De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin, wil een paar belangrijke punten herhalen in verband met de geleidelijke opheffing van de beperkingen betreffende het vrij verkeer binnen Europa :

  • “In het kader van de Coronacrisis heeft de Belgische regering beslist om alle niet-essentiële reizen in het buitenland tot en met 7 juni te verbieden. De Nationale Veiligheidsraad zal dit verbod te gepaste tijde evalueren.”
  • “Vanaf zaterdag 30 mei is het echter toegelaten familieleden te bezoeken die in Duitsland, het Groothertogdom Luxemburg en Nederland verblijven of mag men naar deze landen reizen om er boodschappen te doen, op voorwaarde dat de maatregelen die van kracht zijn in het betrokken land worden nageleefd.”
  • “De Franse autoriteiten willen de toegang tot hun grondgebied niet wijzigen vóór 15 juni. Diegenen die naar Frankrijk moeten reizen wegens dwingende redenen moeten, zoals voorheen, een internationaal reisattest downloaden en vóór het vertrek invullen. Het is in ieder geval nog steeds verboden om in Frankrijk boodschappen te doen of er een wandeling maken. Reizen naar Frankrijk is mogelijk onder bepaalde voorwaarden die u kunt raadplegen op de website van Buitenlandse Zaken.”

Deel deze informatie