Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin neemt deel aan de 75e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

21 september is de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. België is stichtend lid van de VN en de allereerste voorzitter van de Algemene Vergadering was minister van Buitenlandse Zaken Paul-Henri Spaak . Geconfronteerd met de uitdagingen van onze tijd blijft België meer dan ooit overtuigd van het belang van de rol van de Verenigde Naties en het multilateralisme bij het zoeken naar doeltreffende en harmonieuze oplossingen om vrede en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Dit engagement blijkt ook uit het mandaat in de Veiligheidsraad, waar België voor de 6e keer werd verkozen.

België en 16 andere staten lanceren een onafhankelijk onderzoek naar mensenrechtenschendingen in Wit-Rusland

België volgt de situatie in Wit-Rusland op de voet en met toenemende bezorgdheid. In de afgelopen weken zijn geloofwaardige meldingen van schendingen van de mensenrechten en de fundamentele vrijheden in het land blijven toenemen. Daarom heeft België op 17 september 2020 besloten om samen met 16 andere deelnemende landen van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) een mechanisme in te roepen om een expertenmissie te belasten met het onderzoeken van deze bezorgdheden en het formuleren van aanbevelingen en advies over mogelijke oplossingen.

B-FAST - België stuurt een 13-koppig medisch noodteam naar Lesbos, Griekenland

Naar aanleiding van de brand die uitbrak in het opvangcentrum voor asielzoekers in Moria op het eiland Lesbos in Griekenland, beslist België om een 13-koppig medisch noodteam te sturen in het kader van het B-FAST-mechanisme, waarbij Defensie, Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid, Bosa, Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking betrokken zijn.

België kondigt 5 miljoen euro bijkomende humanitaire hulp aan op donorconferentie voor Libanon

In samenwerking met de VN organiseert de Franse president Macron deze namiddag een donorconferentie voor Libanon. Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, zal ons land vertegenwoordigen. Ook President Trump en Koning Abdullah II hebben hun deelname al bevestigd. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo, heeft alvast 5 miljoen bijkomende humanitaire hulp vrijgemaakt.

Voortaan openen 26 Europese landen hun grenzen voor Belgische toeristen

De voorbije dagen heeft de Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), de bilaterale contacten met zijn Europese collega’s opgedreven. De doelstelling is het uiteenzetten van de gezondheidssituatie in België met het oog op de opheffing van reisbeperkingen voor de Belgen die in Europa wensen te reizen. Voortaan aanvaarden 26 landen onze landgenoten, al dan niet onder voorwaarden.